Кукурудза із ГМО екологічніша й безпечніша за звичайну
Учені зі США провели дослідження генномодифікованої (ГМО) кукурудзи, і дійшли висновку, що вона безпечніша й екологічніша за звичайну.
За словами дослідників, у ГМО-кукурудзі міститься особливий ген, що робить її більш стійкою до паразитів і шкідників. Через це культивування такої кукурудзи не шкодить навколишньому середовищу. Як стверджують наукові експерти, цей ген абсолютно нешкідливий для людського організму.
У США ГМО-кукурудзу вирощують уже протягом 19 років. Спочатку її планували використовувати винятково як корм для худоби. Однак вивчення її властивостей показало, що у такої кукурудзи є безліч переваг перед звичайними сортами. Тому наразі її стали вживати в їжу.
За словами вчених, традиційна кукурудза, яку обробляють різноманітними інсектицидами, використовуваними проти шкідників, досить шкідлива для людини. Чим довше обприскуються поля, на яких вирощується кукурудза, тим більше шкідливих речовин залишається в ґрунті. Потрапляючи в продукт, ці речовини можуть завдати шкоди організму. Крім того, при цьому сильно забруднюється навколишнє середовище, тому експерти закликають аграріїв звернути увагу на генномодифіковану кукурудзу.