Учені уточнили механізми зменшення апетиту
Учені з Університету Вашингтона у Сіетлі (США) уточнили механізми зменшення апетиту, повідомляється в їхній статті, опублікованої в науковому журналі Nature.
Зокрема, вченим вдалося виявити нейрони, відповідальні за зменшення апетиту в таких випадках, як отруєння, переїдання або хвороба.
Учені повідомили, що нейрони були зафіксовані у парабрахіальному ядрі мозку. Простеживши за хімічними реакціями, учені уточнили механізм пригнічення апетиту: мозок дає сигнал на активацію нейронів, які синтезують білок CGPR. У результаті формується відчуття "ситості" і зникає задоволення від процесу їжі.
За допомогою відкриття групи нейронів, що контролюють апетит у людини, вчені сподіваються знайти й створити нові методи підвищення або зниження апетиту з медичною метою.