Яку цілющу силу мають соки?

04.09.2013 13:35

У кожного соку є своя цілюща сила і на це треба звертати увагу. Ось короткий перелік оздоровчих властивостей найпоширеніших соків.

 

Виноградний сік

Він успішно бореться з анемією, захворюваннями легенів, занепадом сил, жовчнокам'яною хворобою.

 

Яблучний сік

У ньому містяться елементи, які зміцнюють кістки. Він вважається найкориснішим для малюків.

 

Апельсиновий сік

Приймається при нестачі вітаміну С, при проблемах із зором, після отриманого радіоактивного опромінення.

 

Картопляний сік

Він ворог головного болю, гастриту, печії, підвищеної кислотності.

 

Морквяний сік

Підтримує зір, очищає шкіру, слизову оболонку дихальних і травних шляхів. Надлишок морквяного соку не рекомендується для жінок з ослабленою печінкою.

 

Сік калини

Застосовується при гастритах із зниженою кислотністю, захворюваннях печінки, хронічних бронхітах.

 

Брусничний сік

Корисний при легких формах гіпертонії. Має значний закріплюючий ефект. Застосовується для підвищення апетиту і як сечогінний засіб.

 

Сік свіжої чорниці

Його п'ють для для підвищення гостроти зору.

 

Сік червоного буряка

Має омолоджуючу дію. Він - єдиний, який гальмує зростання злоякісних пухлин. Буряковий сік дуже терпкий за смаком і пити його, відверто говорячи, неприємно. Тому його потрібно змішувати з соком капусти, яблук або моркви. Нехай свіжий буряковий сік відстоїться кілька хвилин і випийте верхні дві третини.

 

Капустяний сік

Він протиалергенний. Добре нейтралізує можливі діатезні реакції апельсинового і мандаринового соків. Якщо давати його дитині натщесерце по одній столовій ложці - будь-яка форма діатезу зникне.

 

Сік чорноплідної горобини

Застосовується при початкових стадіях гіпертонічної хвороби і цукровому діабеті.

 

Журавлинний сік

Він знижує жар. Справляється з проблемами сечового міхура. Журавлинний сік слід віджимати з ошпарених ягід , так як сирі плоди дають занадто мало рідини.

 

Лимонний сік

Виводить із тканин токсини, забезпечує працездатність, чудово очищає печінку.

 

Журавлинний і лимонний соки необхідно розбавляти водою і підсолоджувати, але не цукром, а медом.

 

Дуже смачний зелений коктейль виходить з помідора, огірка і однієї часточки часнику. Сюди ж можна додати кріп. Багатьом подобається поєднання журавлини, лимона і яблука. Одним словом, вибір соків і варіанти їх змішання нескінченно різноманітні. Коктейль з буряка, моркви і апельсина тонізує діяльність нирок. Чудово поєднуються яблуко, морква, селера, огірок.